Onderhoud

Grofweg kennen wij twee soorten onderhoudsbeurten, de grote beurt en de kleine beurt. Bij de kleine beurt worden de meest essentiële punten gecontroleerd zoals vloeistoffen, lichten, remmen, ruitenwissers, schokdemper, uitlaat etc. Ook wordt de olie ververst en het oliefilter vervangen.

Bij een grote onderhoudsbeurt worden meerdere onderdelen nauwkeurig gecontroleerd en indien noodzakelijk vervangen. Wij voeren de onderhoudsbeurten uit volgens de specificaties van de autofabrikant.

Kleine beurt

Bij een kleine beurt worden de meest essentiële punten van uw auto gecontroleerd zoals het vloeistoffenpeil, de verlichting, de accu, de remmen, de ruitenwissers, de schokdempers, de uitlaat en de banden. De vloeistoffen zoals remvloeistof, ruitenvloeistof en koelvloeistof vullen we bij, de motorolie wordt ververst.

Mochten er gebreken naar voren komen, dan stellen wij u hiervan op de hoogte en voeren wij na uw akkoord herstel- of vervangingswerkzaamheden uit.

Grote beurt

Regelmatig onderhoud volgens de onderhoudsschema’s van de fabrikant kan voorkomen dat een klein mankement een dure reparatie veroorzaakt. Tijdens een grote beurt wordt uw auto zorgvuldig gecontroleerd aan de hand van een uitgebreide – specifieke voor uw auto bedoelde – controlelijst. Hierdoor zijn wij in staat om bij de juiste kilometerstand, het benodigde onderhoud volgens fabrieksvoorschriften uit te voeren.

Bij eventuele extra reparaties aan de hand van de kilometerstand/leeftijd van de auto of gebreken die opgemerkt worden tijdens de onderhoudsbeurt of APK nemen wij altijd telefonisch contact met u op, om te voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan.

Wanneer?

“Wanneer moet ik een grote beurt laten uitvoeren?” Dit is afhankelijk van het type auto dat u rijdt en de leeftijd, de kilometerstand, en het aantal kilometers dat u jaarlijks rijdt. Voor elk type auto geeft de fabrikant een onderhoudsschema op. Deze staat in het instructieboekje van uw auto. Ook wij beschikken over deze onderhoudsschema´s. Wij adviseren u in ieder geval eenmaal per jaar uw auto afwisselend een kleine beurt of een grote beurt te geven.

 

Wintercheck

De wintercheck is bedoeld om uw auto voor te bereiden op de wintermaanden, waarin uw auto vaak zwaarder belast wordt dan normaal. Wij controleren onder andere het profiel op uw banden, de accu, remvloeistof, schokdempers, verlichting, uitlaat, remmen en het oliepeil enzovoorts zodat u weer veilig door de winter kan met uw auto.

Maak vandaag nog een afspraak. Dit kan via het contactformulier hieronder of door te bellen met 0413 – 473 290